Setelah Satu Persatu Dibongkar, Kini Giliran Zahid Hamidi Pula Disiasat. Semua Orang Tercengang Bila Dapat Tahu Sejumlah Wang Yang Ada Dalam Akaun Zahid Hamidi. Memang Tak Masuk Akal Sungguh.

Sekarang dah sampi Zahid Hamidi pulak. “230 juta Dalam Akaun Zahid Hamidi Perlu Di Siasat”. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Ini merupakan satu dakwaan berat rasuah & salah guna kuasa dan harus disiasat serta merta. Penyalahgunaan kuasa, dalam bentuk “malfasance di pejabat” atau “salah laku rasmi,” adalah tindakan perbuatan yang menyalahi undang-undang, yang dilakukan dalam keupayaan rasmi, yang mempengaruhi pelaksanaan tugas resmi. Malfeasance di pejabat sering menjadi alasan untuk sebab penyingkiran pegawai yang dipilih oleh statut atau pemilihan semula. Penyalahgunaan kuasa juga boleh bermakna seseorang menggunakan kuasa yang mereka miliki untuk keuntungan peribadi mereka sendiri.

Oleh itu, kalau salah guna kuasa berleluasa di kalangan masyarakat, ini akan menyebabkan masyarakat tidak dapat kebebasan yang sepatutnya dan rakyat akan hidup dalam keadaan yang tidak aman sebab tidak tahu bila kuasa yang disalah guna tu bila akan kena kepada atas mereka. Kalau masyarakat hidup dalam keadaan sebegini, masyarakat tidak akan maju sebab setiap orang hanya risau keselamatan sendiri. Oleh itu, salah guna kuasa harus dielakkan.

Info di atas adalah sekadar kongsi maklumat dan pandangan admin. Apa-apa pun, mari sama-sama kita tonton video di bawah. “230 juta Dalam Akaun Zahid Hamidi Perlu Di Siasat”!! Jom saksikan
Sila tonton video:

Semua Orang Tertanya Kenapa Tun Mahathir Gunakan Pen Sendiri Ketika Menandatangani Dokumen Akuan Sumpah Di Istana Negara Minggu Lepas. Bila Diselidik, Rupanya Inilah Sebab Yang Buat Semua Orang Tak Jangka.

Gaya hidup sederhana yang diamalkan oleh Perdana Menteri Malaysia ke-7, Tun Dr Mahathir Mohamad dipuji oleh rakyat. Tidak perlu bermegah diri dan berbangga dengan apa yang dimiliki, Tun M merupakan seorang wira negara yang sangat merendah diri.

Pen sentiasa di dalam poket
Mungkin ramai yang perasan, ke mana sahaja Tun M pergi, beliau akan membawa sebatang pen yang akan diletakkan di dalam poket dada baju yang dipakainya.

Sekiranya baju beliau itu tidak mempunyai poket, beliau akan menyelitkan pen tersebut di celah-celah di antara dua butang bajunya. Nak tahu pen apa yang Tun M selalu bawa dan pakai untuk menulis?

Kenali Pilot Ball Liner

Tidaklah semahal Lamy ataupun Parker, pen kegemaran Ahli Parlimen Langkawi ini cuma berharga RM4.30 sahaja.

Meskipun tidak se-fancy jenama-jenama yang lain, namun mungkin faktor keselesaan menjadi punca mengapa pen tersebut menjadi pilihan pemimpin yang kita sayangi ini.

Steady Tun tahun 2018 pun masih lagi pakai pen yang sama!

Kenali pen Artline
Selain daripada Pilot Ball liner tersebut, Tun M juga pernah dilihat menggunakan pen Artline sewaktu menandatangani dokumen akuan sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-7 di Istana Negara pada minggu lepas.

Berikutan tersebarnya gambar-gambar pen-pen yang digunakan oleh Perdana Menteri Malaysia yang ke-7 itu, populariti pen Pilot Ball Liner dan Artline ini kian melonjak dan mendapat permintaan ramai.
Netizen dah jumpa!
Rilek je Tun Mahathir sain guna artline 0.6 berharga RM2.40. Pen favourite untuk sketch tu

Video angkat Sumpah

Sumber : petuaviral

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *